Vol gas met je zeepkist over de finish tijdens het Out of the Box Festival

Poster_A3_festival_totaalOp vrijdag 26 juni vindt Zeepkistenrace Twente plaats tijdens het Out of the Box Festival op Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De race is georganiseerd door Solar Team Twente & Green Team Twente in samenwerking met maxon motor benelux. Zelfgemaakte zeepkisten racen van de helling af waarbij teams het tegen elkaar opnemen. Bezoekers van het festival hebben een primeur: de onthulling van de nieuwe zonneauto!

De race is opgedeeld in twee klassen; een voor scholen en een vrije klasse. De scholenklasse bestaat uit leerlingen van het basisonderwijs (bovenbouw) en het voortgezet onderwijs (onderbouw). De samenstelling van teams voor de vrije klasse is ook echt vrij: een team mag bijvoorbeeld bestaan uit collega’s, buren, familie, vrienden of een studentenhuis. Teams voor de vrije klasse kunnen zich nog steeds inschrijven.

Vrije klasse
De vrije klasse is bestemd voor creatieve racers, die met hun zelfgebouwde zeepkist de strijd aandurven. Winnen is het voornaamste doel van de race, maar plezier maken is daarbij zeker niet uitgesloten! De teams in deze vrije klasse mogen maximaal uit vijf personen bestaan, waarvan maximaal twee personen plaats nemen in de zeepkist en maximaal drie personen de zeepkist duwen. Geef je via deze link gauw op met jouw team.

Scholenklasse
De zeepkistenrace is een onderdeel van een groter lespakket, dat gericht is op duurzaam denken maar ook welk (aerodynamisch) design het meest geschikt is. Zo hebben leerlingen van de basisschool proefjes gedaan om uit te zoeken of de zeepkist grote of juist kleine wielen moet hebben.

De onderstellen van de zeepkisten zijn gemaakt door studenten van het ROC van Twente. De bovenkappen van zeepkisten zijn door de leerlingen zelf ontworpen. Zaterdag 30 mei hebben de leerlingen tijdens een speciale bouwdag bij Maker Festival Twente zelf de bovenkappen gemaakt en op de onderstellen geklust.

Mobiliteitsfestival
Vrijdag 26 juni staan op het gratis Out of the Box Festival ook bijzondere klassiekers, oldtimers, hybrides en elektrische auto’s. Naast al deze techniek is er nog meer: muziek van de Bowtie Pandas, eettentjes, picknicks en natuurlijk de presentatie van de nieuwe zonneauto! Een festival voor jong en oud waarbij competitie, gezelligheid en techniek samengaan. Meer informatie over het Out of the Box Festival is te vinden op www.solarteam.nl/ootb.