Een konvooi van 8 auto’s rijdt over Vliegbasis Deelen, waaronder de Red One. Wat is hier aan de hand…? De racesimulatie van Solar Team Twente! Zaterdag 15 en zondag 16 augustus wordt de Bridgestone World Solar Challenge gesimuleerd. Hoe dat eraan toegaat? Dat zie je hieronder.

Jérôme Wassenaar - Racesimulatie dag 1 (2)

Met zijn allen kwamen we ’s ochtends om 8:00 uur samen om nog de laatste punten door te bespreken. Allemaal fris en met goede zin om een weekend lang in konvooi te rijden.

Jérôme Wassenaar - Racesimulatie dag 1 (6) (2000x1333)

In konvooi, alle auto’s in lange rij, reden we rondes van 4,7 km op Vliegbasis Deelen. De veluwe vormde een mooie “outback” om te oefenen. Marije: “De eerste keer inhalen gaf een adrenaline kick! Vooral als je naast de coureur rijdt en kort een blik uitwisselt”.

Jérôme Wassenaar - Racesimulatie dag 1 (5) (2000x1333)

Al vrij kwamen we wegwerkzaamheden, zogenaamde roadworks, tegen. De verkeersregelaar hield ons tegen, maar na een minuut kregen we toestemming weer door te rijden.

Jérôme Wassenaar - Racesimulatie dag 1 (16) (2000x1333)

De wegwerkzaamheden waren appeltje eitje; een rokende servicewagen had meer voeten in de aarde. Snel kijken of er brand is en of het veilig is om de spullen uit de wagen te halen. De mediawagen was snel ter plekke om de elektrotechnici te hulp te staan. Binnen vijf minuten waren de elektrotechnici overgeplaatst in een andere auto en weer onderweg.

Om 17:04 kwam de zonneauto aan bij haar overnachtingsplaats samen met de rest van het team. De coureur kwam lachend uit de auto. Een mooie eerste testdag van de Hoenderloo Solar Challenge!

Om 17:04 kwam de zonneauto aan bij haar overnachtingsplaats samen met de rest van het team. De coureur kwam lachend uit de auto. Een mooie eerste testdag van de Hoenderloo Solar Challenge!

Op de hoogte blijven van Solar Team Twente? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, Red News. Deze komt elke 21e van de maand uit. Schrijf onderaan de volgende pagina in.

Foto’s Jérôme Wassenaar