Donderdag 12 maart verzamelden vijftig enthousiaste basisschoolscholieren zich in het DesignLab in The Gallery voor de kick-off van de ontwerpwedstrijd met het thema ‘ontwerp de auto van de toekomst’. Green Team Twente & Solar Team Twente hebben in samenwerking met maxon motor benelux deze leuke en leerzame ontwerpwedstrijd opgezet. De scholieren gingen aan de slag met ontwerpen van hun eigen duurzame autodesign. De resultaten waren zeer creatief en verrassend!

Kids Jérôme WassenaarNa binnenkomst met een glas limonade met een plak cake volgde een korte presentatie over Green Team Twente & Solar Team Twente. Alle leerlingen luisterden aandachtig naar de   uitleg over waterstof en zonne-energie.

Kids Jérôme Wassenaar (3)

Vervolgens gingen de scholieren in groepjes aan de slag met verschillende opdrachten. De verschillende groepjes uitgedaagd om zoveel mogelijk goede ideeën te bedenken voor ‘de auto van de toekomst’.

kids Solar Team TwenteAlle jongens en meiden moesten nadenken over een auto met minder lucht- en rolweerstand en gewicht. De groepjes dachten niet alleen na over hun eigen ontwerp, maar ook over die van anderen. Na het feedback geven op de ontwerpen van de andere groepjes, moesten de jongens en meiden wikken en wegen en bedenken wat hun uiteindelijke design werd, die ze in een 3D-model gingen uitwerken.

Kids Jérôme Wassenaar (5)

Er werden ontzettend creatieve en slimme ontwerpen bedacht door de verschillende groepjes. Er werden auto’s gemaakt waarbij de focus lag op de vorm, zodat de luchtweerstand laag was.

Kids Solar Team TwenteAndere groepjes focusten zich echter weer meer op de ondergrond waar de auto zou rijden: “Onze auto kan rijden in de bossen!”.

Kids Solar Team TwenteDe kinderen vertelden vol overtuigen wat zij hadden bedacht en waarom dit hét design van de toekomst was. Zo vertelde een groepje: “Wij maken een afvalverwerker. De auto verbrandt afval en op de gassen die daardoor ontstaan, kan de auto rijden”.

Kids Solar Team Twente

Een ander groepje vertelde: “Onze auto rijdt op lucht. We hebben een ingebouwde ventilator, waardoor de auto gaat rijden”. Dit is zomaar een greep uit de vele slimme ideeën die in twee uur werden bedacht en uitgewerkt.

Kids Solar Team TwenteIedereen heeft ontzettend hard zijn best gedaan en de resultaten zien er prachtig uit!Later in het project worden de designs uitgewerkt, samen met studenten van ROC van Twente tot een daadwerkelijk rijdende zeepkist. Eind juni vindt de finaledag plaats waar de teams met elkaar de strijd aangaan in een echte zeepkistenrace.

Foto’s: Jérôme Wassenaar en Solar Team Twente