Flitsend, sfeervol, spectaculair, gezellig, adembenemend, een aantal woorden die aangeven wat een geweldige dag wij vrijdag 26 juni hebben gehad met alle aanwezigen tijdens de exclusieve autopresentatie en het Out of the Box Festival. We zijn nog volop aan het nagenieten van de fantastische dag die we met iedereen hebben gehad. De foto’s geven ons kippenvel en nemen ons weer mee terug naar het event. Geniet je mee?

Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (2) Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (36)

Partners en pers werden om half 3 ontvangen met koffie en thee in Hangar 11 van Vliegveld Twenthe. Verschillende technologieën stonden klaar om gedemonstreerd te worden. Zo had onze partner Ordina onder andere een Oculus Rift meegenomen om de aanwezigen virtual reality te laten beleven.

IrenevdHofJérôme Wassenaar_OutoftheBox (3) autopresentatieNiekBoesJérôme Wassenaar_OutoftheBox (4)

Na ontvangst trapte onze teamleider Irene van den Hof af met een inspirerende presentatie over iedereen die zich inspant om samen met ons wereldkampioen te worden en hoe dit vertaald kan worden naar de onderdelen in de nieuwe zonneauto. Na een laatste bedankwoord aan iedereen die ons helpt en steunt, was het tijd voor de rode knop. Nadat hierop werd gedrukt, kwam geluidskunstenaar Niek Boes tevoorschijn die ons meenam in de geschiedenis van mobiliteit, met als slot de auto van de toekomst. De grote deuren schoven open en achter veel rook verscheen het team met de Red One!

JéromeWassenaar1 Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (8)

Het team glunderde en de trots van de aanwezigen was te voelen. Een moment om kippenvel van te krijgen. Partners en pers vlogen op de nieuwe zonneauto af, allen om de Red One op beeld te krijgen.

Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (35) Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (38)

Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (40) Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (13)

Na de exclusieve onthulling voor partners en pers, begon het Out of the Box Festival met Zeepkistenrace Twente. Wat een feest was het met de scholieren; het plezier spatte ervan af. De mooiste zeepkisten kwamen voorbij en ook al haalden niet alle racers de eindstreep vanwege een tussentijdse crash, iedereen had het enorm naar zijn zin.

Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (12) Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (18)

Ondertussen was er buiten Hangar 11 ook heel wat te beleven. Een geschiedenis aan auto’s was te bezichtigen. Ook Green Team Twente was aanwezig met de conceptcar H2Zero en de brandweer had een brandweerwagen meegenomen wat veel indruk maakte op de jonge bezoekers van het festival.

Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (22)Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (25)Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (24)Jérôme Wassenaar_OutoftheBox (29)

Om 19:00 uur was de onthulling van de Red One voor het grote publiek. Onder luid getoeter van de auto’s, liepen we met alle teamleden langs de enthousiaste festivalgangers. Als afsluiter van het Out of the Box Festival kon iedereen de zonneauto nog van dichterbij bekijken. We kregen ontzettend veel enthousiaste en lieve reacties op het resultaat dat we nu al hebben neergezet. Vol enthousiasme gaan we nu richting de testfase en natuurlijk Australië!

Ons blijven volgen? Dat kan; schrijf je in voor Red News of volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.

Foto’s: Jérôme Wassenaar