EN|NL

Onze zonneauto RED E heeft veel elektronische onderdelen, zoals het zonnepaneel, de accu en de motor.  De auto bevat ook een aantal onderdelen waaraan je niet direct denkt bij een zonneauto. Deze onderdelen zijn wel erg belangrijk voor de veiligheid van de coureur tijdens de race in Australië. Elektrotechnicus Rob laat je een aantal van deze onderdelen zien in dit fotoverslag. 

1. Knipperlichten

Uit de reglementen van de Bridgestone World Solar Challenge komen een aantal eisen voort. Wij ontwerpen de lichten van de zonneauto zodat deze aan de eisen voldoen. Daarom zijn er aan beide zijkanten van de zonneauto knipperlichten bevestigd.

2. Achterlichten

Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge zal onze zonneauto RED E op de publieke weg rijden. Daarom is het nodig dat de coureur kan communiceren met andere weggebruikers. Achterlichten en remlichten kunnen dus niet ontbreken aan onze auto. De foto laat de achterlichten van onze mock-up zien.

3. Toeter

Er zijn meer manieren om te communiceren met andere weggebruikers, zoals de toeter. Op de foto is de toeter van onze zonneauto te zien.

4. Achteruitrijcamera

Het verwisselen van rijbanen is nu nog steeds niet erg veilig, omdat er geen zijspiegels en achteruitkijkspiegels in de auto zijn bevestigd. De coureur kan dus niet achteruit kijken. Gelukkig is ook daar een oplossing voor. De zonneauto bevat namelijk een achteruitrijcamera.

5. Schermpje

Een camera zonder scherm is natuurlijk nog niet te gebruiken in de zonneauto. Daarom is een klein schermpje vlak achter het stuur geplaatst, in het zicht van de coureur. Op deze manier is de coureur altijd op de hoogte van de omgeving, ook de omgeving achter de zonneauto.

Wil jij meer weten over deze elektronische onderdelen? Of ben jij benieuwd naar de andere elektronische onderdelen in de zonneauto? Laat in een comment achter wat jij nog zou willen weten over de elektronica in de zonneauto!

Ben jij benieuwd naar hoe deze onderdelen in de uiteindelijke zonneauto eruit zien? Bekijk onze zonneauto dan op 21 juni in De Grolsch Veste. Blijf ons volgen voor de laatste updates en informatie.