Konvooi opbouw
De week begon met het ophalen van onze andere konvooi auto’s bij de verhuurder. De 18e gaan we met 11 voertuigen (inclusief Red One) racen naar Adelaide. De auto’s worden net als Red One voorzien van een rood kleurtje.

1618_Solarteam Twente_Gijs Versteeg_Z7A8959konvooi opbouw

 Testen, testen en nog eens testen
De Cox Peninsula Road werd tot en met vrijdag 9 oktober vrijgegeven voor alle deelnemende solarteams. Het was druk op de weg! We moesten rekening houden met het normale verkeer en vele andere zonneauto’s. En natuurlijk met overstekend wild! Gelukkig verliep de botsing met een kangoeroe goed af.

testentesten

testenNaast de dynamische testen op de Cox Peninsula Road hebben we ook statische testen uitgevoerd. Een daarvan is met het zonnepaneel. Hoeveel zonne-inkomsten hebben we bijvoorbeeld als de zon loodrecht op het paneel schijnt?  En hoe veranderen de inkomsten als het paneel gekanteld staat? De testomstandigheden waren goed uit te houden zo met een zonnepanneel als zonnescherm.

Protocollen oefenen
Tegen het einde van de week gingen we opnieuw protocollen oefenen. Met zo veel mensen en auto’s moet er een strakke dagplanning zijn. Voor het opstaan om 06:00 uur tot aan het vertrek met het konvooi om 08:00 staat bijvoorbeeld per minuut beschreven wie waar moet zijn. Dit geldt ook voor de avond. Na vijf’en (als je moet stoppen op een race dag), wordt het kamp opgezet, eten gekookt en Red One klaargemaakt voor de volgende racedag.

1105_Solarteam Twente_Gijs Versteeg_Z7A97381102_Solarteam Twente_Gijs Versteeg_Z7A9724

Finishing touch
Komende week staat de scrutineering op het programma. Red One wordt dan gekeurd door de organisatie van de Bridgestone World Solar Challenge. De technische teamleden zijn druk bezig met het finetunen en oppoetsen van de zonneauto.

Meer foto’s van onze vierde week Down Under zijn te vinden op onze Flickr-pagina!

2134_Solarteam Twente_Gijs Versteeg_Z7A90612145_Solarteam Twente_Gijs Versteeg_Z7A9092