Elke dag zijn de teamleden van Solar Team Twente druk bezig met de voorbereidingen voor de World Solar Challenge. De komende weken werkt het technisch team aan The RED Engine,  maakt het raceteam samen met de coureurs vele testuren en zorgt het communicatieteam ervoor dat alle supporters goed op de hoogte blijven van onze werkzaamheden. Maar wat doet een echte RED Engineer nou op een dag? Hier een dag uit het leven van: Isha.

Isha, 25 jaar oud en student Werktuigbouwkunde, heeft zich het afgelopen jaar bezig gehouden met de aerodynamica van The RED Engine. In de werkplaats in Darwin en tijdens de race zorgt hij met het technisch team ervoor dat de zonneauto zonder problemen de streep in Adelaide kan passeren.

08:47 uur – Isha maakt mallen voor de binnenwielkappen. Deze mallen moeten goed geschuurd worden, zodat de binnenwielkap mooi glad wordt.
Isha met binnenwielkapmal
10:04 uur – Regematig vind je Isha aan het sleutelen in, om en onder The RED Engine. Hier heeft hij net het achterwiel weer vastgezet.
Isha onder The RED Engine
13:56 uur – Naast het wiel moeten ook vele andere onderdelen worden vastgezet aan The RED Engine. Bouten en moeren hiervoor vindt hij in deze kist.
Isha met boutjes en moertjeskist
15:21 uur – Isha laat de laatste kleine onderdelen voor The RED Engine met een 3D-printer maken. Ook in Nederland zijn onderdelen voor de zonneauto 3D-geprint bij de 3dPrintCompany, de onderdelen voldoen zo perfect aan de wensen van het team.
Isha met 3D-geprint onderdeel
19:05 uur – Isha is vegetariër. Hier wordt tijdens het avondeten uiteraard rekening mee gehouden door het team.
Isha aan het eten
20:36 uur – ‘s Avonds leest Isha boeken vanaf zijn e-reader. Op dinsdag- en donderdagavond sport hij graag.
Isha aan het lezen