Dinsdag 11 november waren we met de 21Connect bij basisschool CBS WonderWijs in Ruurlo. Dit vanwege de aftrap van tien weken durend onderwijs over energie en duurzaamheid. We waren aanwezig met de 21Connect, de zonneauto van team 2011.

De kinderen van CBS de Wereldboom en CBS WonderWijs kregen een presentatie van Emiel Remerie, oud-teamlid uit 2011, en mochten de zonneauto van dichtbij bekijken. De kinderen stelden veel vragen aan Emiel, die de presentatie gaf over zonne-energie en de zonnewagen 21ConnectOp het kleine schoolplein stond de zonnewagen opgesteld. Na een korte uitleg van Marije mochten de kinderen vragen stellen. Er kwamen ontzettend veel goede en leuke vragen voorbij. Een van die leuke vragen was: “Wat doe je als een vogel op het voorruitje poept?”. Daar moesten we zelf ook even over nadenken! Ten slotte mochten een paar kinderen testen hoe het was om in de zonneauto te zitten. 

Het was een ontzettend leuke en leerzame dag. De kinderen gaan aankomende tien weken verder aan de slag met het thema energie en duurzaamheid. Hieronder een foto-impressie!

Foto-impressie Solar Team Twente bij basisschool in RuurloFoto’s: Solar Team Twente