Red One en coureurs Coen, Lars, Timothy en Wouter zijn in topvorm! Coureur zijn is meer dan alleen rijden. De zonneauto heeft namelijk geen airco, de zithouding is niet erg comfortabel en even stoppen voor een toiletbezoek is geen optie. Goede voorbereiding is belangrijk!

Conditie opbouwen
Om in topvorm te zijn moet de conditie op peil zijn. Hierbij is er gefocust op drie punten: stabiliteit, mobiliteit en krachtoefeningen. Topvorm Twente heeft het solarteam geholpen door een passend conditieschema aan te leveren. De coureurs kregen thuisoefeningen mee en in de sportschool werd er één keer in de twee weken onder begeleiding gesport, inclusief cardio-oefeningen. Qua training zit de voorbereiding wel goed.

2015-09-22 12_10_22-Solar Team Twente (@solarteamtwente) • Instagram-foto's en -video's

Sporten onder begeleiding van Topvorm Twente, Foto Instagram @solarteamtwente

Presteren onder Australische temperaturen
Koninklijke LuchtmachtOok moeten er gekeken worden hoe de racesituatie effect heeft op het lichaam. De luchtmacht (CML) heeft advies gegeven over sport en voeding, wat moet je als coureur juist wel doen en wat niet? Gespreid drinken en niet in één keer heel veel water drinken. De luchtmacht heeft AMXD’s geleverd (speciaal plassysteem), die worden gebruikt tijdens missies waarbij het ook niet mogelijk is om tussendoor een plaspauze in te lassen. Ook gaan er mueslirepen mee aan boord. Deze zijn namelijk makkelijk mee te nemen en ze leveren veel energie.

De coureurs kregen het advies om drie keer per week te sporten. Niet met een T-shirtje aan, maar warm ingepakt zodat de core temperature omhoog gaat. Dit is een geschikte simulatie van presteren onder Australische temperaturen, maar ook gunstig voor de vetverbranding.

Wouter Put hardlopen in Darwin

‘s Ochtends vroeg hardlopen in Darwin om fit te blijven

Meer foto’s vind je op onze Instagram.