Erwin Mulder ©Jerome Wassenaar (683x1024)

Erwin Mulder vervult de functie Mechanica bij Solar Team Twente. In deze blog stelt hij zichzelf voor.

Erwin: “In het begin van mijn Enschedese studententijd heb ik de ambitie gesteld om ooit deel uit te maken van Solar Team Twente. Waarom? Nou, naast dat Solar Team Twente goed aansluit bij mijn studie Werktuigbouwkunde, leek het mij tevens een fantastische levenservaring. Nu kan ik zeggen dat het heerlijk is dat ik deze ambitie waar heb kunnen maken! Met deze ambitie afgevinkt, kan ik door naar mijn volgende ambitie; Eerste worden tijdens de World Solar Challenge in Australië!

Voor mij was de omslag van mijn studentenleven best groot: Van de regelmatige borrels met mijn studentenhuis Asgard, dispuut Thoridor en jaarclub HJC de Ruyters naar klokje rond strijden om alle deadlines en uitdagingen van het solarteam te trotseren. Je steekt veel tijd en moeite in dit project, maar je krijgt er dan ook heel veel voor terug. Het is erg motiverend om met dit hechte team elke week weer grote stappen naar ons einddoel te zetten. Ik merk dat we met het team steeds beter op elkaar ingespeeld raken en dat we zo telkens onze grenzen weten te verkennen en te verleggen.

Samen met Jelle zit ik op de functie mechanica. Wij zijn verantwoordelijk voor de wielen, de wielophanging, het remsysteem en het stuursysteem. Als mechanicus ben je verantwoordelijk voor alle onderdelen die bewegen ten opzichte van de structuur. Wij werken nauw samen met de jongens van Aerodynamica en Structureel om alles passend in de auto te krijgen. Een kleine verandering in een deelteam kan grote gevolgen hebben voor een ander, dus goede samenwerking is een must. Er gebeuren zo veel dingen in een hele korte tijd en over ongeveer vijf maanden komt alles  bij elkaar. Ik kijk erg uit naar het moment dat de auto geassembleerd is en dat we de eerste kilometers kunnen gaan maken, maar tot die tijd nog even keihard doorwerken! “.

Solar Team Twente - Erwin MulderPortretfoto: Jérôme Wassenaar