Persberichten schrijven, foto’s maken, social media, RED News, contact met de pers en de website up-to-date houden, een greep uit de taken van mijn functie Media binnen Solar Team Twente. Samen met het communicatieteam zorg ik ervoor dat iedereen de ervaringen, belevenissen en verwonderingen van het team op de voet kan volgen.

Ook organiseer ik met het communicatieteam verschillende evenementen voor onze partners zoals de ontwerppresentatie, een partnertestdag en een bijeenkomst voor alle communicatiemedewerkers van onze partners. Op dit moment zijn we druk met het organiseren van de autopresentatie. Binnenkort zullen we met trots onze nieuwe rode zonneauto, The RED Engine presenteren!

Maar voor het zo ver is moet er nog van alles geregeld worden. Je moet een geschikte locatie zoeken, groot genoeg voor alle mensen die je wilt uitnodigen. Deze mensen moeten ook hun auto kunnen parkeren en verwelkomd worden met iets te drinken en wat lekkers. Alle faciliteiten voor je presentatie, zoals schermen en microfoons moeten op deze locatie aanwezig zijn. En het belangrijkste, de auto moet er gepresenteerd kunnen worden! Ook moeten de mensen worden uitgenodigd en moet er aankleding geregeld worden om het evenement sfeervol te maken.

Naast partnerevenementen hebben we ook een evenement georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in Solar Team Twente. De afgelopen twee zaterdagen trokken we de regio in. Verschillende teamleden bezochten vier steden in Twente samen met de 21Connect, de zonneauto die meereed tijdens de World Solar Challenge in 2011.

Het leuke van dit evenement is dat het een ontzettend breed publiek trekt, van heel jong tot oud. Voorbijgangers kijken vaak verwonderd omdat ze nog nooit een zonneauto in het echt hebben gezien. Dit levert leuke vragen op zoals: “Maar hoe kom je daar nou in?” En wanneer je de zonneauto dan open doet, komen er steeds meer mensen om de auto staan. Iedereen is nieuwsgierig en enthousiast.

Enthousiasme is mijn grootste drijfveer. Niet alleen het enthousiasme van mijzelf, maar ook juist het enthousiasme van de andere teamleden en van geïnteresseerden tijdens evenementen zoals Tour de Twente. Dit geeft mij energie en motiveert mij om alles op alles te zetten tijdens dit waanzinnige project.

Marieke Bosman