Maarten_PoppelenMaarten van Poppelen is klaar om richting Australië te gaan. De afgelopen periode bestond vooral uit (veel) bellen, mailen, bedrijfsbezoeken en snel schakelen. Zijn checklist voor het vertrek wordt steeds kleiner: de transportbox is onderweg naar Australië! Maarten vertrek op 2 september naar Australië. Voordat hij weggaat geeft hij uitleg over de het transportproces, zijn werkzaamheden en de periode in Australië.

Hoe is de afgelopen periode gegaan?

“Het was een leuke en intensieve periode. Mijn werkzaamheden zijn veranderd. Eerst was ik bezig om partijen te regelen voor het transport. Nu werk ik samen met deze partijen en kan ik uitvoerend bezig. Het is tof dat we de transportbox als team hebben ingepakt. Ook komt het teamaspect voor mij meer naar boven, aangezien het logistieke onderdeel afrondend is.”

Transportbox Red OneWat zijn de eisen van een logistiek proces?
“Het transportproces is een compleet project met veel verschillende aspecten. Australië is een strikt land als het om invoeren gaat. Ze hebben scherpe eisen, ook moet alles brandschoon zijn. We moeten ons er goed van bewust zijn wat de verschillende richtlijnen zijn, dit moet ik namelijk afstemmen met de verschillende bedrijven. Ik vind het mijn verantwoordelijkheid om het team te informeren en op de hoogte te houden van het transportproces.”

Hoe heeft dit je kennis verrijkt?
“Ik heb veel geleerd over uiteenlopende onderwerpen. Je komt in contact met nieuwe termen, inpak eisen, regels en jargon. Tijdens dit proces heb ik veel bedrijven leren kennen. Je moet snel kunnen schakelen om alles goed te laten verlopen.”

Wanneer kun je een biertje pakken en uitrusten?
“Als de transportbox in de Australische werkplaats staat en alles veilig en heel is overgekomen. Dan heb ik mijn ‘eigen race’ gehaald. De aankomst in Darwin zal ook een mooi moment zijn, maar ook als alles goed is gegaan bij de douane.”

Transport Red One MaartenSpannend of er onderweg nog iets misgaat?
“We hebben geschikte partners gevonden voor het transport en daar hebben we het volste vertrouwen in. Hierdoor kan ik de transportbox en zonneauto goed uit handen geven.  Het transport gaat zorgvuldig; dat moet ook omdat de zonneauto delicaat is. We vervoeren namelijk geen vakantiekoffers waarmee gesmeten wordt.”

Hoe ziet je tijd in Australië eruit?
“Ik hoop natuurlijk dat het transport naar Australië vlekkeloos gaat. Tijdens de race rijd ik mee in het konvooi, regel ik de planning en zal ik meer teamgerelateerde taken hebben. De aandacht tijdens de race gaat al snel uit naar de zonneauto, maar teamwork is heel belangrijk. We zijn als één team verantwoordelijk voor het verloop van de race, we staan als één team sterk.”

Transport Red One Maarten