Heb je wel eens bewust nagedacht over de accu van je smartphone? Het klinkt misschien als een bijzondere vraag, maar de gelijkenissen tussen je smartphone en de zonneauto zijn niet te missen: een krachtige Li-ion accu! Wel is er een uitdagend verschil, geen netstroom maar zonlicht als enige energiebron.

Voor de Bridgestone World Solar Challenge is een efficiënte en betrouwbare accu nodig om de eindstreep –zo snel mogelijk- te bereiken. Een speciaal systeem is ontworpen om te zorgen voor maximale efficiëntie en veiligheid: het Battery Management System (BMS).

Het BMS is van groot belang voor de racestrategie. In 2013 ontwikkelde teamlid Elmar het BMS. Elektronicabedrijf 3T heeft toen de schema’s gereviewd en waardevolle adviezen gegeven. Dit jaar heeft Robin het systeem van 2013 verder verbeterd. Het systeem zorgt ervoor dat de krachtige accu niet oververhit raakt. Daarnaast geeft het BMS nauwkeurige informatie over de accuspanning, zo weten we of er genoeg energie is om een eindspurt te maken richting de finish!

3T aan het werk

Solar Team Twente steunen? Neem een kijkje op steunutwente.nl.