Hidden Valley, een voormalig Formule 1-circuit in Darwin, is de plek waar op 5 oktober de kwalificatie van de Bridgestone World Solar Challenge plaatsvindt. Het team dat hier de snelste rondetijd neerzet mag op 6 oktober als eerste starten. Vandaag was de eerste dag dat de racetrack open ging zodat zonneauto’s getest kunnen worden en iedereen de baan kan verkennen.

_VBS1036

Coureur Erik heeft met The RED Engine een goede testdag gehad. “Onze zonneauto is gebouwd om 3000 kilometer rechtdoor te rijden, niet voor het snelle bochtenwerk. De rondes worden daarom gecontroleerd gereden, we willen niets forceren”, aldus de coureur die aanstaande zaterdag de kwalificatie zal gaan rijden. De baan heeft hij de afgelopen weken met een computer racespel al goed verkend. “Het is prettig om de baan van tevoren al te kennen. Zo kunnen we tijdens het rijden focussen op het rijden van een ideale lijn om tijdens de kwalificatie een optimale tijd neer te zetten.” Tijdens de eerste dag op het circuit behaalde Erik een topsnelheid van 126,5 km/h.

_VBS1096

De drie sessies, bestaande uit meerdere ronden, zijn vandaag voorspoedig verlopen en geven vertrouwen in een goed resultaat op zaterdag. Tussen de heats door werd The RED Engine gecheckt en de prestaties van de coureur geëvalueerd. Voor het hele team is een dag op Hidden Valley indrukwekkend. Raceleider Jelle: “Prachtig om hier rond te lopen, andere zonneauto’s te zien rijden en met teams over hun voortgang te praten.” De komende dagen blijft het circuit open zodat alle teams testronden kunnen rijden.

_VBS1125-2

Woensdag staat voor Solar Team Twente de statische scrutineering op het programma. Tijdens deze technische keuring wordt gecontroleerd of The RED Engine aan alle reglementen en veiligheidseisen voldoet. Verder worden deze week de konvooiauto’s klaargemaakt voor de race. Nog 5 dagen tot de start van de Bridgestone World Solar Challenge!

DSC_4242

_VBS1050-2

Foto’s: Joost van Baars Fotografie