Vanmorgen in alle vroegte vertrok het testteam voor de eerste testdag op de Australische weg. Nadat afgelopen vrijdag de Australische Road Authority onze RED Engine goedkeurde om de Cox Peninsula Road op te mogen, konden vandaag de eerste testkilometers gemaakt worden. De zonneauto werd op de trailer geladen en veilig naar de testweg gereden, zo’n 50 kilometer rijden vanaf de Charles Darwin University.

Uitladen The RED Engine

Aangekomen op de Cox Peninsula Road werd The RED Engine van de trailer geladen en klaargemaakt voor vertrek. Veiligheid is uiteraard erg belangrijk, voor vertrek wordt daarom altijd de checklist afgelopen of alles gereed is om te gaan rijden. Met een technisch perfecte auto en een goede communicatie tussen de verschillende auto’s kon het testen beginnen.

Raceklaarmaken The RED Engine

Op de eerste dag hebben Lot en Erik als coureur de eerste kilometers mogen rijden. De afgelopen weken zijn bij het raceklaar maken veel onderdelen van The RED Engine vervangen, vandaag is tijdens het testen gebleken dat dit naar behoren is gedaan. De zonneauto rijdt, net als tijdens de testen in Nederland, stabiel over de weg en geeft weinig problemen. Voor de coureurs was het dan ook fijn om, na een paar weken niet gereden te kunnen hebben, weer achter het stuur te kunnen kruipen.

Coureur Lot

Komende week zal er veel getest worden. Alle coureurs zullen testuren maken, mechanische testen zullen worden uitgevoerd en er zal worden getest hoe het strategiemodel onder de Australische omstandigheden werkt.