Een aantal weken terug mochten wij VIRO verwelkomen als Big RED Partner. Voor VIRO, gespecialiseerd in project management en engineering, is dit de eerste editie dat het bedrijf partner is van Solar Team Twente. Met het tekenen van het contract gaan zij niet alleen voor deze editie, maar ook voor volgende editie Solar Team Twente een Big RED Partnerschap aan. Het is voor het eerst dat een grote partner voor meerdere edities tekent.

Kansen zitten in een duurzame samenwerking
De samenwerking met VIRO is bijzonder, maar ook erg belangrijk voor Solar Team Twente. Jasper de Groote, verantwoordelijk voor externe betrekkingen: “Als solarteam staan wij niet alleen voor duurzame technologieën en innovaties maar ook voor duurzame relaties. Deze samenwerking met VIRO is hier een prachtig voorbeeld van. Het werven van partners kost veel tijd en energie, vooral als we elke keer nieuwe contacten moeten leggen. Juist door te tekenen voor meerdere edities, kunnen we het meest uit de samenwerking halen. Het team kan hierdoor als het ware een vliegende start maken.”

Trotse partner
Jacob Vlasma, vestigingsleider van VIRO in Hengelo: “We zijn trots dat we partner zijn van Solar Team Twente voor deze editie en voor de volgende editie in 2020-2021. Dit sponsorschap past perfect bij VIRO. Naast dat we graag regionaal betrokken zijn, streven we vanuit onze overtuiging naar duurzame samenwerkingen met onze klanten en partners. Op deze manier kunnen we met onze multidisciplinaire technologische kennis en integrale projectbenadering onze klanten (en nu dus ook het solarteam) optimaal van dienst zijn.”

Waarmee helpt VIRO?
VIRO helpt ons met het ontwerpen van een testopstelling voor het parametriseren van het zonnepaneel. Aangezien wij gaan werken met een nieuw type cellen (namelijk galliumarsenide zonnecellen), is het belangrijk dat wij precies kunnen voorspellen hoeveel energie wij binnen krijgen via ons nieuwe zonnepaneel. Dit is een erg belangrijke stap tijdens de testfase waar een goede testopstelling essentieel is. VIRO biedt hierbij ondersteuning met multidisciplinaire kennis. Doordat in het solarteam veel verschillende disciplines samen moeten werken, is deze kennis erg waardevol  voor het team.

Bridgestone World Solar Challenge
Op 13 oktober 2019 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge,  dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt het Twentse solarteam ruim 3000 kilometer dwars door de outback van Australië met zonneauto RED E. De race kent drie verschillende klassen. Het solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente
Solar Team Twente bestaat uit 19 studenten van Saxion en Universiteit Twente. Naast de studenten bestaat het solarteam uit het sterke netwerk van meer dan 150 partners. Samen beoefenen we topsport en bouwen we de meest efficiënte zonneauto’s ter wereld. Met de auto nemen we deel aan de Bridgestone World Solar Challenge. Enerzijds met het doel om de race te winnen en anderzijds om aandacht te creëren voor de mogelijkheden van zonne-energie.