Afgelopen weekend is voor Solar Team Twente een druk, maar ontzettend leuk weekend geweest. Nagenoeg het hele team heeft zich, verspreid over verschillende locaties, wederom fantastisch ingezet voor het project.

In Almelo en Hengelo was de zonneauto te bewonderen tijdens Tour de Twente. Op het drukke marktplein waren in beide plaatsen veel enthousiaste mensen die een kijkje hebben kunnen nemen bij de 21Connect. Samen met de Twentsche Courant Tubantia zijn speciaal gemaakte solarteam kranten uitgedeeld en werden er daarnaast schaalmodellen van de nieuwe RED Engine verkocht aan de mensen die Solar Team Twente een warm hart toedragen. Inmiddels zijn er ruim 350 schaalmodellen verkocht aan de mensen die ons steunen, geweldig!

Drie teamleden van het communicatie team zijn zaterdag afgereisd naar Amsterdam, om hier in Pakhuis de Zwijger aan het IJ een pitch te geven over de crowdfunding actie tijdens de Bright Day. De pitch die live via YouTube te volgen was werd door een groot publiek bekeken en leverde enthousiaste reacties op. Bij de stand van Solar Team Twente, waar uiteraard het grote schaalmodel van de nieuwe zonneauto aanwezig was, werden de ervaringen van het team gedeeld met het publiek. Daarnaast zijn er nieuwe supporters in het westen van het land gevonden die hun sympathie voor het team lieten blijken door een schaalmodel te kopen. Nieuwsgierig naar de pitch? Bekijk hem hieronder!

Bright Day

Bij Fokker in Hoogeveen werd ook een weekend hard doorgewerkt. De buiten body is klaar en de technische jongens zijn op dit moment begonnen met de assemblage. Hiermee begint de zonneauto nu echt vorm te krijgen. Nog even en The RED Engine zal zijn eerste ‘touchdown’ maken en in Hoogeveen uit de werkplaats rollen…