IMG-20150620-WA0005[1]Nog maar vier nachtjes slapen en dan is het zover; de autopresentatie! Het moment waar het hele team, maar in het speciaal het communicatieteam ontzettend naar uitkijkt. De afgelopen maand(en) is een drukke en gevarieerde periode geweest voor het communicatieteam, de focus lag vooral op het Out of the Box Festival van vrijdag 26 juni. Hier wordt de zonneauto voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd! Wat speelt er zich allemaal af in zo’n periode bij de communicatieteamleden Timothy, Wouter, Marije, Justine en Elise?

De mannen van Externe Betrekkingen

In de aanloopperiode van het festival zijn Timothy en Wouter in contact geweest met logistieke partners, om het transport van Enschede naar Darwin te regelen. Ook partnertevredenheid, logo’s, banners en het regelen van satellietcommunicatie en internetvoorziening stond hoog op hun lijst. De laatste twee genoemde zijn van groot belang, het solarteam moet namelijk geheel zelfvoorzienend zijn tijdens de race in ‘the Australian outback’.

Media en evenementen? Check!

Justine zorgt ervoor dat de persmap up-to-date blijft voordat het festival aanbreekt. Ze heeft contact met persrelaties en regelt foto’s voor de pers. Marije en Elise houden de controle op het festival: hebben we echt aan alles gedacht, ook tot in het kleinste detail? IMG-20150609-WA0010[1]

Marije heeft de Out of the Box Festival banner ontworpen, de overstap van een beeldscherm naar een grote banner van 3.9m x 2.6m is een hele leuke verandering! Maar ook de foto bij Tubantia, een vlog opnemen bij FC Twente en hét nummer kiezen dat tijdens de autopresentatie wordt afgespeeld, waren leuke momenten voor het communicatieteam.

Wat na de autopresentatie?

Na de autopresentatie komt het vertrek naar Australië in zicht. Voordat dit moment kan aanbreken, focust het communicatieteam zich op de openbare testdag, het terugkom-evenement, maar ook op de partnertevredenheid. De website zal voor vertrek ‘race klaar’ gemaakt worden. In Australië moet alles ook op rolletjes lopen: het communicatieteam regelt de taakverdeling, het draaiboek en de protocollen. Voorlopig zit het communicatieteam niet stil!

Op 26 juni kun je het werk van het gehele solarteam bewonderen: tijdens het Out of the Box Festival is dé grote onthulling van de zonneauto. Ook zijn er bijzondere voertuigen te zien, is er een picknick area, een zeepkistenrace en muziek van de Bowtie Panda’s! Laat weten of je komt door je aan te melden op de Out of the Box eventpagina op Facebook.