“G’day, mate! How’s it going?” Een van de typische Australische uitdrukkingen die al bekend in de oren van ieder teamlid klinkt. Het antwoord op de vraag: het gaat hier goed! Alle 19 teamleden zijn inmiddels Down Under. In verschillende groepen vertrok het team de afgelopen twee weken per vliegtuig naar de andere kant van de wereld: Australië.

Trip up van Adelaide naar Darwin
Een kleine twee weken terug vertrokken de eerste vijf teamleden met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, de A380, van Emirates richting Adelaide, in het zuiden van het land. De enkele truien konden uit de backpack worden gehaald. Net als in ons koude kikkerlandje kan het hier behoorlijk fris zijn in de lente. Maarten en Timothy vertrokken kort daarop met een intercontinentale vlucht naar Darwin in het noorden. Irene, Erwin en Julian deden een paar dagen langer over de ‘trip up’. Zij doorkruisten de warme en roodgekleurde outback namelijk per auto. Dit om de POI’s (interessante locatiepunten)te controleren en aan te vullen. De race route kennen we nu op ons duimpje!

Uluru teamleden trip up

Warm welkom in de scouting hal
Ondertussen maakten Timothy en Maarten de lege scouting hal van de Alawa Scout Group tot thuisbasis voor Solar Team Twente. Hierbij kregen ze hulp van het 20e teamlid: Petra van den Berg. Petra is al 9 jaar ‘Dutchie in Darwin’. Met haar kennis van de ‘Ozzie way of life’ is ze een aanwinst in de voorbereidingen. De zoektocht naar huishoudelijke én technische spullen en de kennismaking met de lokale bedrijven verliepen daardoor een stuk soepeler!

Het hele team compleet
Vorige week kwamen de andere twee groepen van het team aan. 12 september om 05:15 Australische tijd stonden we bij elkaar in een kring. “Red One GO!” galmde door de hallen van Darwin Airport.
Het eerste weekend samen Down Under verliep op z’n Australisch: relaxed en laid-back. Na het klaarmaken van de werkplaats op de tropische campus van Charles Darwin University, werd het al gauw tijd voor een frisse duik in de natuurlijke waterbronnen.
Nu iedereen is geacclimatiseerd, beginnen de handen al weer te jeuken. Als de transportbox met daarin Red One deze week door de Australische douane wordt vrijgegeven, gaan we knallen!

Aankomst Australië

Meer foto’s zien van Solar Team Twente? Op Instagram plaatsen we regelmatig foto’s van “achter de schermen”.