Transportbox Red OneSolar Team Twente heeft een belangrijke mijlpaal gehaald: Red One is onderweg naar Australië! Om de overwinning in de wacht te slepen moet de zonneauto piekfijn  aan de start verschijnen. De transportbox  garandeert een veilig transport, een krasje of deuk in de zonneauto is namelijk geen optie. Het was even passen en meten, maar alles is veilig ingepakt!

4980 kilo
De zonneauto weegt 149 kilo. Het totale gewicht van de transportbox met inhoud weegt 4980 kilo. Er moet veel meegenomen worden zodat het team zelfstandig kan functioneren in de Australian Outback. Een inkijkje in de resterende 4831 kilo van de box:  reserveonderdelen, gereedschap, kampeerspullen, communicatiemiddelen (portofoons),  printers, whiteboards, werkoveralls, pylonen, een generator en compressor en natuurlijk het gewicht van de transportbox zelf.

Transportbox Red OneIedere centimeter benutten
De transportbox bestaat uit drie onderdelen: een dubbele bodem, een slede en een dubbele achterwand. De dubbele bodem en dubbele achterwand zijn maximaal volgepakt, van kampeerspullen tot haspels.  De zonneauto is op de slede in de transportbox geschoven, bovenop de dubbele bodem. Ruimte boven de zonneauto is benut door dozen aan het plafond te bevestigen. Meilink heeft de transportbox ontworpen en op maat gemaakt voor Red One.

Strenge invoereisen
Transportbox Red OneBij het transporteren van een zonneauto komt veel kijken. Australië staat bekend om de strenge invoereisen. Zo moet de transportbox van gecertificeerd hout gemaakt zijn, volgens de richtlijnen van de Australische douane. De accu’s van de zonneauto zijn voorzien van UN-nummers (stofidentificatienummers)  en speciaal verpakt voor het vervoer, aangezien deze onder ‘dangerous goods’ vallen.

De laatste week van de Boomerang Challenge is ingegaan! Tot 1 september is er nog de tijd om de laatste  €2000 in te zamelen voor de zonnepanelen van Red One. Bij een donatie van €15 ontvang je een Solar Team Twente Boomerang, hiermee kan je deelnemen aan de Boomerang Challenge en maak je kans op leuke extra prijzen.

 Transportbox Red One Bolk