Door Robin Haandrikman

Robin Haandrikman

Robin Haandrikman is technisch manager van Solar Team Twente. Hij maakt deel uit van het managementteam. In Nederland was hij vooral bezig met de technische partners en planningen, maar in Australië ziet zijn dag er soms ook anders uit. Vandaag vertelt Robin ons wat hij allemaal heeft gedaan. 

07:45 uur, zoals elke dag beginnen we bij het solarteam met een gezamenlijk ontbijt. Ik ben weer de laatste die mijn bed uit komt kruipen. Snel onder de douche en klaarmaken voor het ontbijt. Na een lekkere tosti en een grap van Maarten ben ik weer fris en fruitig om de dag te beginnen!

08:30 uur, na het ontbijt direct naar de werkplaats. Om 8:45 is het tijd voor het ochtendrondje, met koffie! Binnen 10 minuten wordt de technische planning voor de dag doorgesproken. Bij dit ochtendrondje heeft iedereen de gelegenheid om aan te geven welke plannen hij of zij heeft en of er nog knelpunten zijn.

08:55 uur, zodra de koffie op is gaat iedereen aan het werk. Normaal gesproken ga ik dan bezig met mijn mail/telefoontjes/planning, maar IMG_0095[1]vandaag ziet mijn dag er anders uit. Het testen met de zonneauto gaat beginnen en daarvoor moeten de knovooi-auto’s ingericht worden. Ik help een handje om te zorgen dat alles op tijd af is. De auto’s worden ingericht met tafels, omvormers, communicatieapparatuur en vooral heel veel kabels.

13:30 uur, na een lekkere lunch is het tijd voor de vergadering met het managementteam. Buiten in het zonnetje worden allerlei zaken uitvoerig besproken. Er komt altijd van alles aan bod tijdens de ‘MT’ vergadering; het team, partners, vrije dag, raceprotocollen en ga zo maar door.

16:00 uur, Nederland wordt wakker dus ik kan de partners weer bereiken. Tot aan het avondeten wordt mijn dag gevuld met mails en belletjes om de laatste onderdelen naar Australië te krijgen.

18:00 uur, na een lange dag werken gaan we voor het eerst uit eten! Bij de Sailing Club in Darwin genieten we met het hele team van een lekker visje en uitzicht op de zee. Tijdens het eten komt het idee op om krabben te gaan zoeken op het strand. Na een krokodil, een dingo, een waterpython en een buffel, weer een bijzonder Australisch dier om aan het lijstje toe te voegen.

22:00 uur, tijd om naar huis te gaan. Bij de scouthal wordt nog even de dag nabesproken en dan is het tijd om, na wederom een bijzondere dag, heerlijk te gaan slapen.