Marije_SchokkinMarije Schokkin is onderdeel van het communicatieteam. Zij vervult de functie events, maar is daarnaast nog met veel meer bezig. Vandaag vertelt ze hoe een gemiddelde dag er bij haar in Australië uitziet. 

07:50 uur, veldbed, Alawa Scout Hall. Mijn oren en ogen openen zich. De mensen direct om mij heen zijn al weg. Ze zijn aan het hardlopen of doen een yogales in de ochtendzon. Vandaag sla ik over. Buiten de wekker om hoor ik de borden voor het ontbijt al op tafel kletteren.

08:00 uur, lange eettafel, Alawa Scout Hall. We zitten met het hele team te ontbijten aan de lange eettafel. Na de tosti’s en toast met gebakken ei vertrekken we in groepjes naar Green 1, onze werkplaats. Deze ligt 300 meter verderop, ideaal. Hier hebben we ook verbinding met de rest van de wereld; er is WiFi. Gevolg: iedereen kijkt eerst een kwartier op zijn/haar mobiel. Gezellig!

10:00 CT vergaderinguur, buitenterras, Green 1. De wekelijkse C(ommunicatie)T(eam)-vergadering. Wat kunnen we vertellen en laten zien aan de thuisblijvers? Hoe kunnen we de lokale ‘Ozzies’ erbij betrekken? En hoe gaat onze almanak er straks uitzien? Diverse vragen die aan bod komen.

 
 
 
 
 
 

13:30 uur, keuken, Alawa Scout Hall. Lunch afruimen en afwassen… Een behoorlijke klus, gezien de grote groep van 20 teamleden. En binnenkort komen er nog eens 15 bij.

CT werk

14:15 uur, computer, Green 1. Red One is tijdens de ontwerpfase in het begin van het project in 3D gemodelleerd. In tegenstelling tot de goed beschermde Red One, kun je gemakkelijk om dit model heen draaien en op de kop zetten. Alle technische snufjes zet ik mooi in beeld. Hoe Red One in elkaar steekt, zie je binnenkort.

 
 
 

16:00 uur, computer, bibliotheek. De thuisblijvers worden wakker. Het mail- en belverkeer komt op gang. Tijdens onze tijd Down Under zitten we ook in Nederland niet stil. The RED Engine, de zonneauto van team 2013, staat op veel verschillende ‘externe’ evenementen, van onze partners bijvoorbeeld. Met dank aan de oud-teamleden wordt de zonneauto door het hele land vervoerd.

18:30 uur, BBQ, Alawa Scout Hall. De BBQ wordt wederom aangezet, en het overgebleven vlees van gisteren wordt erop gegooid. Samen met de Nederlandse solarteams uit Delft en Eindhoven en onze zuiderburen hebben we toen heerlijk gebarbecued op het strand van Darwin!

19Spelletje:30 uur, zwembad, Alawa Scout Hall. Na zo’n dag is er niets lekkerder dan een duik in ons eigengebouwde zwembad. Ook al is het al donker, toch voelt het water aangenaam warm aan. Na de duik wordt het tijd voor een potje Kolonisten van Catan, en daarna… slapen!

Bekijk hier de foto’s van de eerst week.