EK-verspaner Niek Post freest velgen voor Solar Team Twente

Het solarteam zet zich als gemotiveerde studenten in voor één doel: eerste worden bij de Bridgestone World Solar Challenge. Ook bij partners van het solarteam is er jong talent dat meehelpt om deze droom te verwezenlijken.

Frezen niek post2 PM AerotecDe aluminium velgen van de Red One komen van Niek Post’s hand, een  22-jarige CNC –frezer van PM Aerotec Hengelo en tevens Europees Kampioen verspanen 2014.

WK in Brazillië
Niek bereidt zich voor op de WorldSkills 2015 in São Paulo, de complexe velgen van de Red One zijn hierbij een goede training. Tijdens het kampioenschap gaat Niek van een werktekening een programma schrijven, uiteindelijk wordt hiermee het product verspaand. Het is belangrijk om op de belasting van het materiaal te letten tijdens het frezen en draaien. Een verkeerde inschatting kan resulteren in trilling, waardoor de gewenste maattoleranties niet behaald worden.

Trainen en voorbereiden
Bij PM Aerotec zit Niek in de juiste omgeving om ervaring op te doen, waar tekenen en verspanen van complexere producten gangbaar is. Ook krijgt hij veel vakkennis mee door de ervaren verspaners van het bedrijf. Niek is pas vier jaar werkzaam binnen dit vakgebeid, hij wordt begeleid door Junior Vakkanjers.

Internationale strijd om het eremetaal
Frezen niek post2 PM AerotecTijdens de WorldSkills 2015 wordt er op 35 verschillende vakrichtingen gestreden om het eremetaal. Het vakgebied waar Niek in strijd is CNC-frezen. Tijdens de wedstrijd moeten 28 verspaners uit 28 verschillende landen hetzelfde product programmeren en verspanen. Er wordt alleen 3-assig gewerkt omdat vooral de Aziatische landen nog niet gewend zijn om met 5-assige machines te werken.

Solar Team Twente is trots dat een topper in het vak heeft bijgedragen aan de zonneauto. Zowel Niek als het solarteam hopen thuis te komen met de eerste plaats. Solar Team Twente wenst Niek Post  veel succes met zijn kampioenschap in Brazilië!

Nog 82 dagen en dan gaat het gebeuren! Het Solar Team Twente bereidt zich voor op de Bridgestone World Solar Challenge, via Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn blijf je op de hoogte van alle voorbereidingen!