StatorRed One is bijna in Darwin, de laatste teamleden zijn aangekomen op locatie en hierbij is het gehele team weer compleet. Het energieniveau is flink gestegen bij iedereen; we hebben ontzettend veel zin om aan de slag te gaan!

Naast de zonnecellen speelt de stator van Red One een grote rol voor de race, bij de productie hiervan zijn meerdere bedrijven betrokken geweest.

Wikkelen van de stator
Wikkelbedrijf Groenlo heeft de stator gewikkeld. De spoelen van de stator zijn met de hand gewikkeld. Als alle spoelen gewikkeld zijn, volgt het volgende proces: het aanbrengen van basaltvezel.

Basaltvezel
Basaltvezel zorgt voor de bescherming van het koper van de spoel. Het koper wordt omhuld met een laag vezels in een gietmal. Basaltex heeft de basaltvezel geleverd voor dit proces.

Gietmal
AFMI heef de gietmal geproduceerd. Het ontwerp van het vorige solarteam is meegenomen in de ontwikkeling van de gietmal.

HVPC heeft de stator ingegoten en de voorschakelspoelen geproduceerd. Ook gaven zij tips over het ontwerp van de gietmal.

Solar Team Twente bedankt deze bedrijven voor hun ondersteuning! Alle teamleden zijn naar Australië vertrokken! Volg de Australische avonturen van het solarteam via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram!