Elmar Peters_doorJoostvanBaarsElmar Peters heeft in 2013 gewerkt aan het elektrisch systeem in The RED Engine. Resultaat; een fantastische 3e plek! Ook deze editie is hij erg betrokken geweest door te adviseren over en mee te helpen aan het elektrisch systeem van Red One.

Wat is jouw mooiste ervaring in anderhalf jaar Solar team Twente?Elmar Peters door Joost van Baars
In 2013 zijn mijn mooiste ervaringen de eerste testdagen met The Red Engine, het daadwerkelijk zien rijden van hetgeen waar we met zijn allen zo lang aan gewerkt hebben gaf echt een enorme kick en veel voldoening.

Wat waren jouw verantwoordelijkheden tijdens de race in 2013?
Tijdens de race in 2013 was ik onderdeel van de support crew, hierbij komt een hoop kijken: koelen van het zonnepaneel, de auto elke nacht klaar maken voor de volgende ochtend, klaar staan met reserveonderdelen voor het geval er iets beschadigd tijdens de race.

Heb je een tip voor het technische team?
Als specifieke tip voor het technisch team wil ik meegeven om al je onderdelen goed te testen en hierbij niet te voorzichtig te zijn. Bij het racen door de Australische outback krijgt je auto flink wat te verduren en als er zwaktes in de auto zitten, wil je hier tijdens het testen achter komen en niet tijdens de race. Breng verder tussen het testen en de race geen kleine wijzigingen meer aan. Zeker bij het elektrische systeem kan een kleine wijziging veel ongewenste verrassingen met zich mee brengen.

En nog een advies voor het hele team?
Als advies voor het hele team wil ik meegeven dat je tijdens al het harde werken door vooral niet moet vergeten te genieten van het fantastische avontuur! De tijd vliegt voorbij en voor je het weet sta je aan de finish in Adelaide. Achteraf kijkend op de race is het gaafste wat ik ooit gedaan heb. Heel veel succes in Australië!

Elmar Peters door Joost van BaarsFoto’s: Joost van Baars