Nog 2 dagen… en dan mogen we eindelijk beginnen aan de Bridgestone World Solar Challenge 2015!
De laatste week in Darwin voelt daardoor anders dan de voorgaande weken. De race gaat steeds meer leven. Gezonde spanning is voelbaar bij alle teamleden.

Technische keuring
Het begon allemaal met de technische keuring die op dinsdag, woensdag en donderdag plaatsvond. Red One werd op de woensdag onder de loep genomen. Voor het eerst kon de buitenwereld zien wat de zonneauto allemaal in huis heeft. Van alles werd er bekeken, gemeten en gewogen. Zowel bij de zonneauto als bij de coureurs. Onze coureurs zitten onder de verplichte 80 kg, en krijgen nu ballast mee in de zonneauto.

coureurs   weging zonneauto1000_Solarteam Twente_Gijs Versteeg_Z7A0596_Panorama Scruteneering

Testen op Hidden Valley
Hidden Valley
Waar we vorige week nog konden testen op de Cox Peninsula Road, konden we deze week testen op het circuit van Hidden Valley. De baan moesten we delen met alle andere deelnemende teams, dus we hebben 4 keer een half uur kunnen racen. Go go go!
Hidden Valley

Inkopen doen
boodschappen doenRuim 4 dagen overleven in de outback, met 37 mensen. En die eten en drinken veel! Dat betekent dat er van te voren flink veel houdbare boodschappen gehaald moeten worden. Met karren vol water, pindakaas en jam, groenten uit blik enzovoort enzovoort liepen we de supermarkt weer uit. Dat wordt smullen!

Stay in touch
skypenOndanks de focus op onze eigen zonneauto en alle andere activiteiten die daarbij komen kijken, hebben we de afgelopen weken regelmatig geskyped met partners en basisschoolkinderen! Afgelopen week hebben we 3 keer onze tips en tricks verteld aan verschillende basisschoolklassen. Een daarvan doet mee aan de RED Engineers Challenge. Op de finaledag, zaterdag 21 november, strijden 34 basisschoolteams (groep 7-8) tegen elkaar om wie de snelste, meest innovatieve solar wagen van LEGO heeft gebouwd. En wij geven ze iedere week een tipje van de sluier wat betreft onze zonneauto!

Ook de komende week blijven we gewoon ‘in touch’ met de thuisblijvers. Houdt onze sociale mediakanalen en website in de gaten!

Voor meer foto’s van week 4, van onze fotografen Gijs Versteeg en Jérôme Wassenaar, bekijk dan onze Flickr-pagina!