Solar Team Twente staat op plek vier van WSC na nek-aan-nekrace
Aan het einde van racedag één met 660 kilometers op de teller en een spannende nek-aan-nekrace staan wij op plek vier, achter Michigan (1) Tokai (2) en Delft (3). Vooral met Tokai vochten we gedurende de dag en met meerdere inhaalmanoeuvres om de beste eindpositie. Onze Red One lag met een gemiddelde snelheid van 90 km/u stabiel op de weg en er deden zich geen problemen voor.

Spannende eerste racedag van de Bridgestone World Solar Challenge
Vanochtend om 08.36 uur startte onze zonneauto Red One in Darwin aan de Bridgestone World Solar Challenge van startplek tien. De race sfeer zat er meteen goed in en binnen de eerste 30 minuten hadden wij al drie andere teams ingehaald.

Tijdens Control Stop 2 in Dunmarra stonden al vier top teams naast elkaar en vochten om de laatst e minuten van racedag één.  Ons kamp slaan wij midden in de Outback op, een steenworp afstand van de andere topteams. Racedag twee begint morgenochtend om iets na 08.00 uur.

Vertrek: de race sfeer zat er meteen goed in
Het was vroeg, heel vroeg in de ochtend. Om 04.00 uur Darwin tijd ging onze wekker af. Met het hele team ruimen we ons verblijf, Scout Hall Darwin op en maken we ons op weg naar de start. De start van de Bridgestone World Solar Challenge vindt midden in Darwin, voor het Parlements gebouw plaats. Coureur Coen Hartjes zit klaar in onze zonneauto Red One en de spanning giert door zijn lichaam. Hij mag de race aftrappen en de eerste etappe rijden._MG_8825_Jerome-Wassenaar

Grote belangstelling onder publiek
Er is grote belangstelling voor de start onder het publiek. Niet alleen in de binnenstad van Darwin kwam veel publiek op de start af, maar ook langs de route, het begin van de Stuart Highway, hadden al veel mensen ’s ochtends vroeg zitplekken onder bomen gereserveerd om de passerende zonneauto’s toe te juichen.

We kijken terug op een zeer positieve en succesvolle eerste racedag. De auto reed stabiel met een gemiddelde snelheid van 90 km/u buiten Darwin. Na deze eerste racedag hebben we er vertrouwen in dat we de race kunnen winnen.

Mis het niet, beleef onze avonturen mee en volg ons op Twitter, Instagram en Facebook. Hier verzorgen we jullie dagelijks  24/7 met updates van de race.

Foto’s: Jérôme Wassenaar