Het technisch team is de afgelopen weken erg druk geweest met de voorbereidingen van de mock-up. Deze week is het moment dan eindelijk aangebroken: de testauto was af en kon gaan rijden! Een mooie mijlpaal voor het project, die we vandaag met het hele team gaan vieren.

Onderdelen
Na zes maanden ontwerpen van onderdelen, zijn we in de mock-up fase beland! Dit is een spannende fase, want alle mechanische en elektronische onderdelen worden geverifieerd op een aluminium test auto, die we de mock-up noemen. Alle onderdelen die tot nu toe alleen op de computer te zien waren, kunnen nu echt worden vastgehouden. De partners hebben allemaal keihard gewerkt om samen met ons alle onderdelen op tijd af te krijgen en dat is gelukt!

Waarom een testauto?
U vraagt zich misschien af waarom we eigenlijk zo’n mock-up bouwen. Gijs Rolff: “We hebben in de ontwerpfase veel simulaties gedaan. We gaan nu met de mock-up testen of alle simulaties die we op de computer hebben uitgevoerd ook kloppen met wat er in de werkelijkheid gebeurd. Bovendien komen we nu al veel over de auto te weten zodat we straks in de productiefase niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.”

De rijdende mock-up.
Zoals gezegd, deze week rijdt de mock-up voor het eerst. Een bijzonder moment voor het technisch team. “We zijn de afgelopen weken heel druk bezig geweest om alle elektronica werkend te krijgen zodat de auto kon rijden’’ zo meldt Robin Lohuis onze elektrotechnicus. Jelle Wouda: “met een aantal andere technisch teamleden die niet met de elektronica bezig waren hebben we alle onderdelen zorgvuldig aan het aluminium frame gezet zoals dat ook bij de echte auto gaat gebeuren.’’

De testen zijn op dit moment in volle gang en zullen doorgaan tot volgende week. Daarna worden alle resultaten verwerkt en kan de bouw van de echte auto gaan beginnen!