Komende zaterdag 6 september zal de ultieme vergelijking worden gemaakt; de zonneauto van Solar Team Twente The RED Engine, tegen de BMW i8 waarvan wordt beweerd dat dit de auto van de toekomst is. Maar is dat ook zo? In welke opzichten wint de zonneauto het van de BMW en andersom? In een nieuw tv programma van SBS6, Big Boys, krijg je het deze zaterdag om 16.30 uur allemaal te zien en te horen.

Op vrijdagmorgen 15 augustus werd rond 9:30 uur gestart met de opnames voor het tv programma Big Boys, waarin presentatoren Edo Brunner en Roland Tameling verschillende uiteenlopende auto’s onder de loep nemen. Het door AutoWeek geproduceerde programma wordt vanaf 6 september elke zaterdag uitgezonden op SBS6. In de eerste aflevering wordt de nieuwe BMW i8 vergeleken met The RED Engine van Solar Team Twente. De hele dag, die begon met prachtig weer en eindige met een stevige regenbui, werden beelden geschoten van beide auto’s. De BMW maakte zijn verwachtingen al snel waar; presentatoren Edo en Roland reden de auto met hoge snelheid van de camera’s weg. De BMW i8, die zowel een brandstof- als een elektromotor heeft, is wat dat betreft dan ook veel sneller dan The RED Engine. Toch is er een opvallend verschil; wanneer de BMW enkel elektrisch rijdt heeft deze een topsnelheid van ‘slechts’ 125 km/u, waar The RED Engine op het rechte stuk een snelheid haalt van 136 km/u! Iets wat tijdens de opnames natuurlijk getest moest worden.

In een interview met Koen Sedee, team 2013, kwamen de andere verschillen en overeenkomsten aan bod. Is de BMW i8, die nog steeds een brandstofmotor bevat, eigenlijk wel de auto van de toekomst? Of heeft de zonneauto hier meer potentie voor? Zo heeft de BMW i8, net als The RED Engine, wel een elektromotor, maar kan deze hier met een volle accu slechts 37 kilometer mee rijden.

Dus wat is nu eigenlijk de auto van de toekomst, de moderne BMW i8 of de futuristische zonneauto? Benieuwd naar het resultaat?! Kijk dan 6 september om 16:30 uur naar SBS6!

(Opnames vonden plaats op 15 augustus 2014)

Foto: Wouter Put