Vorige week donderdag en vrijdag zijn de vier coureurs van The RED Engine onderworpen aan enkele tests bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg. De coureurs vertellen over hun ervaringen! Bekijk ook het filmpje van de coureurstraining.

06:30. We verzamelen voor kantoor voor onze eerste coureurstestdag. Om half negen worden we verwacht bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg, dus we zijn vroeg uit de veren. We hebben nog geen idee wat ons precies te wachten staat, behalve dat we sportkleding en veel water mee moeten nemen.

Om half negen krijgen we een kleine rondleiding door de warmtekamer. Het is er op dat moment een kleine 40 graden, en de kachel loeit nog steeds. Op een bureau staat een computer met een aantal gekleurde knoppen en voetpedalen. Daarnaast staat een hometrainer. Na het omkleden krijgen we een hartslagmeter om onze borst en een mondkap die onze ademhaling en de samenstelling van onze uitgeademde lucht meet. Na een kwartier meten bij rust gaan we de warmtekamer in. Daar is het ondertussen een comfortabele 43 graden Celsius, en dat zal het de komende uren blijven.

In de warmtekamer wordt ook eerst een kwartier gemeten bij rust, in deze periode kunnen we acclimatiseren. Daarna gaan we aan de slag. De één op de hometrainer, met een constant verbruik van 60 Watt. Voor een hometrainer is dit weinig, maar het bootst ongeveer de inspanning van een zittende coureur in een zonneauto na. Bovendien zorgt de temperatuur er voor dat er niet veel nodig is om ons lichaam aan het werk te zetten. Na een half uur op de hometrainer stijgt de hartslag tot boven de 150 slagen per minuut.

Tegelijkertijd neemt de ander plaats achter de computer, voor enkele testen die de reactietijd, het perifere zicht en de hand-voet-oogcoördinatie meten. Deze testen voeren we beide twee keer uit, om de leercurve te kunnen zien. Het fietsen en de testen worden afgewisseld. In totaal zitten we ongeveer 3 uur in de warmtekamer, als we er uit komen zijn we allebei doorweekt van het zweet en genieten we van de frisse lucht.

Na een frisse douche en een heerlijke lunch zetten we weer in voor de terugweg. Het was een bijzondere ervaring. Warmte doet bijzondere dingen met je lichaam. Je concentratievermogen neemt vrijwel ongemerkt af, tegelijkertijd nemen je hartslag en ademhaling onder de invloed van hitte toe. Voor ons als coureurs is het van grote waarde ons hiervan bewust te zijn, zodat we op tijd kunnen aangeven als er iets niet goed gaat in de zonneauto. Op deze manier kunnen we er snel en correct op reageren. We kunnen natuurlijk een ontzettend efficiënte auto maken, uiteindelijk moet een mens hem besturen om als eerste de finish in Adelaide te kunnen passeren!