Een dag in teken van ‘ontwerpen, ontdekken en doen’!

Donderdagmiddag 12 maart brengen wij samen met álle leden van Solar Team Twente, van jong tot oud, het nieuwe design van de zonneauto tot leven in het DesignLab in The Gallery te Enschede. Daarvoor worden al onze partners getest op hun technologische en communicatieve kennis, door de ‘Hengelo-o-o-se’ Jeffrey Spalburg en diverse hoogleraren van Saxion en Universiteit Twente. Kennis en energie van ons sterke netwerk zijn immers hard nodig om de eindjes aan elkaar te ‘tekenen’. En niet alleen óns design wordt aan het licht gebracht, ook onze toekomstige techneuten gaan hun eigen auto van de toekomst op papier zetten; ‘Bring Design to Life’!

Toekomst ontwerpen

Samen met Green Team Twente gaan we de jeugd inspireren om samen voor techniek te kiezen, want jonge techneuten zijn hard nodig! Basisschoolleerlingen uit de bovenbouw gaan met elkaar de auto van de toekomst ontwerpen. Tijdens de speciale ontwerpworkshop op 12 maart gaan zij de eerste ideeën op papier zetten. De beste ontwerpen worden vervolgens door het ROC van Twente tot rijdende voertuigen vervaardigd, welke geheel door de eigen zwaartekracht en human energy worden voortbewogen. In juni zullen de zeepkistenteams tegen elkaar gaan racen!

Kennis testen

Cabaretier, acteur, comedian en schrijver Jeffrey Spalburg zal in de middag de genodigden meenemen in een interactieve wetenschapsquiz. Hoogleraren van Saxion en Universiteit Twente geven uitleg over de live demonstraties, die gerelateerd zijn aan de verschillende disciplines van ons technische project. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn aerodynamica, elektronica, maar daarnaast ook communicatie. Aan het einde van de interactieve quiz wordt met gezamenlijke energie het ontwerp van onze nieuwe zonneauto onthuld. Met dit design staan we in oktober aan de start van de World Solar Challenge in Australië!

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom ‘Bring Design To Life’ via onze Facebook, Twitter en Instagram. Op de dag zelf houden we je intensief op de hoogte van alle gebeurtenissen.