Door Elise Nannings

Donderdag 12 maart was het dan zo ver, ons tweede grote evenement: Bring Design to Life. Samen met Allus Media en TVEnschedeFM werd er voor gezorgd dat alles wat zich afspeelde die middag, in beeld werd gebracht.

De voorbereidingen

Toen de regiewagen van Allus Media aankwam, er 6 camera’s werden geïnstalleerd en het podium stond, beseften we ons pas echt hoe groot we het hadden aangepakt! Wij als studenten Communicatie en Industrieel Ontwerpen werden opeens productiemanagers. “We hebben iemand nodig die het script van binnen en buiten kent voor in de regiekamer” werd ons vrijdag verteld. Daarnaast bleek dat er nog iemand in de regiekamer nodig was om de presentatie tijdens de show in de gaten te houden. De presentatie had Marije gemaakt dus de verdeling was rond: ik mocht aan de ene kant van de regiekamer naast de regisseur het script in de gaten houden en Marije zat aan de andere kant zeer geconcentreerd de presentatie op precies de goede momenten door te klikken.

Zenuwen!

Het was voor ons ontzettend spannend om te doen. “Het goede filmpje moet op tijd klaarstaan en je moet vooruit lopen in het script”’ vertelde regisseur Mattijs Bosveld ons. Met kriebels van de zenuwen kwam het begin van de presentatie steeds dichterbij. Helaas werkte internet niet met ons mee waardoor de show iets later begon en er niet meer geoefend kon worden. In de regiewagen werd keihard gewerkt om een internetverbinding tot stand te brengen zodat het publiek tijdens de quiz wel kon stemmen. Robin Lohuis is nog heel snel naar kantoor gefietst om een router op te halen om daarmee de internet verbinding werkend te krijgen! Om kwart voor 4 was het dan zover: de presentatie stond op het scherm en er werden high fives gegeven van blijdschap. Tijdens de show was iedereen erg geconcentreerd en vanuit de regiekamer werd gecommuniceerd met de cameramensen in de zaal. Ook Marije en ik mochten ons vol met alles bemoeien en wij communiceerden met presentator Jeffrey!

Once in a lifetime experience

Ik denk dat ik ook namens Marije spreek als ik zeg dat dit een once in a lifetime experience was. Ondanks de stress en zenuwen hebben we erg genoten van deze ervaring en we  beseffen ons dat het eigenlijk toch ‘best bijzonder’ was dat we dit hebben meegemaakt!