Zon, snelheid, brede glimlachen én een 99-jarige Opa Mulder in de zonneauto; dé ingrediënten voor een fantastische testmiddag! Zaterdag 8 augustus vond de testdag van Solar Team Twente plaats voor partners en pers in het FBK stadion in Hengelo. In de ochtend was de lucht boven het stadion nog vol bewolking, maar na een paar uur brak de stralende zon door. De coureurs en de Red One waren er klaar voor.

Leuk onverwachts bezoek; Jong FC Twente

Tijdens de testdag konden partners van Solar Team Twente de Red One voor het eerst met eigen ogen in actie zien. Daarnaast kregen zij een exclusieve kans om in de zonneauto 21Connect van team 2011 te rijden. Vlak voor de aanvang van de testdag kwam eerst nog leuk onverwachts bezoek langs; namelijk Jong FC Twente. Na de training, die plaatsvond naast het FBK stadion, wilden zij graag een kijkje nemen bij de nieuwe zonneauto. Een groepsfoto kon niet ontbreken met Jong FC Twente en Solar Team Twente bij de Red One. Daarna reden keeper Pelle Boevink en trainer Michel Jansen een rondje in de 21Connect.

99-jarige Opa Mulder met grote glimlach in de zonneauto

Genodigden kregen de unieke kans om zelf een rondje te maken in een zonneauto van de toekomst. Velen pakten deze kans met beide handen aan. Naast de aanwezige partners, waaronder gedeputeerde van de provincie Overijssel Eddy van Hijum reed ook de 99-jarige meneer Mulder, opa van teamlid Erwin Mulder, in de zonneauto 21Connect uit 2011.

Vlak voor vertrek naar Australië viert meneer Mulder nog zijn honderdste verjaardag. Teamlid Erwin, kleinzoon van Opa Mulder: “Ik vind het fantastisch om mijn opa zo in een zonneauto te zien rijden. Ik kon nu laten zien waar ik anderhalf jaar keihard voor werk!”. Bij het in- en uitstappen kreeg meneer Mulder een helpende hand. Vervolgens liep hij met een grote glimlach weer verder met zijn rollator.

Gezelligheid vanaf de zijlijn

De Red One werd getest in het FBK stadion, waarbij snelheid tot de top leidt. De Red One en de 21Connect reden afwisselend over de atletiekbaan. De sfeer was ontzettend goed. Met een kop koffie of thee in de hand werd vol bewondering naar de zonneauto’s gekeken en nog bijgepraat voor het vertrek naar Australië.

Vragen beantwoord 

Tussen 14:00-15:00 uur beantwoordden teamleider Irene van den Hof en coureur Wouter Put vragen op Twitter. Via #AskSTT kwamen verschillende vragen binnen. “Wat is het moment waar je het meest trots op bent?”, vroeg Pimpelle. Irene antwoordde hierop: “De presentatie van de Red One, dit gaf mij kippenvel!” Coureur Wouter Put beantwoordde de vraag van Stef Vermeulen over de casterhoek van onze zonneauto: “De casterhoek is ongeveer hetzelfde als het startnummer van Primavera Solar Car Team”.

Het was een fantastische dag. Bekijk hieronder het dagjournaal met beelden van de Red One én Opa Mulder, rijdend in de 21Connect!

Wil je Solar Team Twente succes wensen en actief bijdragen aan de overwinning? Je kunt ze steunen door donateur te worden, dit is al mogelijk vanaf €10. Met de crowdfundingsactie bekostigt het solarteam het zonnepaneel.

Foto’s Jérôme Wassenaar