Donderdag 12 maart hebben wij ons nieuwe design van de zonneauto onthuld; een asymmetrisch design die onze droom waar gaat maken; winst bij de Bridgestone World Solar Challenge! Tijdens het slot van het evenement ‘Bring Design To Life’ werd het nieuwe design onthuld op een groot scherm door middel van energie die werd opgewekt met spinningsfietsen, waarop aanwezigen de longen uit het lijf fietsten.

We hebben een andere aanpak ten opzichte van voorgaande edities, omdat de zonneauto asymmetrisch wordt. Onze Technisch Manager, Robin Haandrikman, legt uit: “Met dit design wordt meer zonlicht binnengehaald, omdat maar eenmaal per dag schaduw op het zonnepaneel valt”. Het asymmetrisch design heeft grote gevolgen voor de andere disciplines, Mechanica, Structureel Ontwerp en Elektronica, binnen het team. Haandrikman:”Ondanks dat we veel vernieuwingen moesten doorvoeren vanwege het asymmetrische design, is het gelukt om het gewicht van de zonneauto zo goed als gelijk te houden aan The RED Engine uit 2013, die voorgaande editie de lichtste was van alle deelnemende auto’s”.

Wetenschapsquiz over technieken in de zonneauto

Tijdens een interactieve wetenschapsquiz, die werd gepresenteerd door cabaretier Jeffrey Spalburg, werden de aanwezigen, waaronder partners en pers, meegenomen in de wereld van design. Voor het eerst gaven we een bijzondere kijk achter de schermen. Aan de hand van ludieke proefjes legden lectoren en hoogleraren van Saxion en Universiteit Twente proefjes uit die gerelateerd zijn aan de technieken in de zonneauto. Zo toonden we aan wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een zonneauto. Aan het einde van de wetenschapsquiz kregen de aanwezigen het design van de zonneauto te zien.

18 oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge

Op 18 oktober 2015 staan we aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijden we met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Wij doen mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Jérôme Wassenaar-1 (1280x853)

Jérôme Wassenaar-Schaalmodel

Foto’s: Jérôme Wassenaar