Headerfoto door Martina Ketelaar

EN|NL

Vandaag was de scrutineering en werd er door de Bridgestone World Solar Challenge gecontroleerd of RED E voldoet aan alle eisen die door de organisatie zijn opgesteld. Een super spannende dag voor het team dus!

1. Vroeg opstaan!
De scrutineering startte vannochtend om 09:00 in het Darwin Convention Centre. De spanning is goed te voelen in het team. Vandaag gaat bepalen welke zonneauto’s daadwerkelijk mee kunnen doen aan de Bridgestone World Solar Challenge.

Foto door Martina Ketelaar

 

2. Aankomst bij de hal
Al gauw stond RED E aan de Waterfront, een prachtige plek aan de kust van Darwin. Hier ging de scrutineering plaats vinden!

Foto door Martina Ketelaar


3. Nieuwsgierig publiek

Ook de concurrentie is benieuwd naar RED E en duikt op ons af! Leuk om te zien dat er zoveel interesse is in RED E. Anderzijds nemen wij natuurlijk ook een kijkje bij alle andere auto’s.

Foto door Martina Ketelaar

 

4. 09:30 start scrutineering
Het is tijd om RED E naar binnen te rijden. De scrutineering start en de spanning binnen het team stijgt! Ondanks dat we verwachten dat we geen grote problemen gaan tegen komen is het toch spannend. Zo werden wij in 2015 onverwachts niet in één keer goedgekeurd. Dat willen we natuurlijk niet nog een keer hebben. Daarom staan we vandaag allemaal op scherp.

Foto door Martina Ketelaar

 

5. Daar staat ie dan!
Midden in de hal staat de wereldbeker. Dit jaar strijden we er ruim 50 teams tegen elkaar om het wereldkampioenschap! Wie denk jij dat de beker dit jaar mee naar huis neemt?

Foto door Martina Ketelaar

 

6. Coureurs worden ingewogen
Onze coureurs worden in de zonneauto aangevuld met gewichtjes tot en met 80 kilo. Daarvoor moeten ze natuurlijk wel even gewogen worden!

Foto door Martina Ketelaar

 

7. Veilig en eerlijk
Alle technische onderdelen in de auto worden gecontroleerd op veiligheid en of ze voldoen aan de reglementen.

Foto door Martina Ketelaar

 

8. De coureursbox
In het kader van veiligheid wordt de coureursbox gecontroleerd. De coureursbox beschermt de coureur wanneer er iets onverwachts gebeurt met de auto.

Foto door Martina Ketelaar

 

9. Bijna door de scrutineering
Het was spannend vandaag. Gelukkig zijn we afgezien van wat details door de scrutineering heen. Morgen verwachten we de officiële RED E GO te krijgen! Houd ons dus in de gaten.

Foto door Martina Ketelaar