Net nadat verslag 1 (lees hier) online was gezet, ontstond er onrust in de pitbox van Solar Team Twente.

Renna Vliem

1.RED Shift heeft problemen
Technisch manager Sybren kreeg een belletje van Nikki, die op dat moment in RED Shift reed, dat ze stil stond naast de baan. De auto reageerde nergens meer op.

Renna Vliem

2.Takelwagen in actie
De raceleiding zag RED Shift langs de weg staan, dus de Safety CAR werd direct ingezet.

Renna Vliem

3.Pitbox klaar gemaakt voor ontvangst
Het was belangrijk dat er ruimte was in de pitbox voor het binnenrijden van RED Shift.

Renna Vliem

4.RED Shift komt aan
Als eerste werd de coureur in veiligheid gebracht, de zonneauto heeft in dit geval tweede prioriteit. “Ik kon niks meer zien op de weg, alles was beslagen!” Vertelde Nikki direct. Al gauw werd er meer duidelijk over de mankementen van RED Shift: waarschijnlijk was er waterschade ontstaan in het stuur, waardoor de zonneauto uit veiligheid blokkeerde en langs de weg stil kwam te staan.

Renna Vliem

5.Coureur wissel
Ondanks alle omstandigheden moest de coureur nog afgemeld worden bij de organisatie. Dit betekent dat er een coureur wissel wordt doorgegeven en de oude coureur een laatste keer gewogen en uitgeschreven wordt voor haar shift. Coureur Guido stond direct paraat om verder te racen.

6. Een onstuimige nacht

Ook voor team RED One is de nacht ontstuimig. Rond 23:30 maakt coureur Nicole een spin en belandt in het zand (coureur is ongedeerd). De safety car sprint er vandoor om RED One in veiligheid te brengen.

7. Coureur rijdt toch door

Met verbazing kijken we op als we dan toch een lege safety car zien terug komen. Coureur Nicole heeft zich herpakt en heeft de auto on track gezet. Goed gedaan Nicole!

8. RED rocks the road

Om 01:00 staan RED One en RED Shift eerste en tweede in de race! Hongarije is ingehaald en heeft een technisch mankement aan de motor.

En dat is de stand tot nu toe! RED One en RED Shift wisselen om de zoveel minuten van positie, maar blijven de leiding behouden! Houd ons in de gaten via http://www.livetiming.getraceresults.com/zolder en natuurlijk via onze mediakanalen Instagram en Twitter.