Naast de briljante race van Max Verstappen zijn wij vandaag ook goed over de eindstreep gegaan. RED Shift heeft maar liefst 16 (!) auto’s ingehaald, we staan nu op de 4e plek. Oh, en coureur Jan kon nog nét een kangoeroe ontwijken. Dit is alles behalve een saaie challenge! Check ‘t fotoverslag van vandaag. 

5, 3, 2… 1 RED Shift GO!

Rond 6 uur ‘s ochtend stond het team al klaar bij de start in Darwin en zo’n 2,5 uur later mochten ze dan echt vertrekken. We gingen als twintigste van start met Jan Lenssen als eerste coureur. Of hij zenuwachtig was? “Nou, het valt wel mee.”

Photography: Patrick Ooms

#Verstappertje

“Het Verstappertje is een feit! Binnen een uur hadden we al twaalf concurrenten ingehaald en stonden we al achtste” vertelt teamleader Olivier Berghuis. Olivier verwijst hier naar de inhaalslag die Verstappen vorig jaar in China maakte. 😉 Op onderstaande foto halen we Michigan in, via onze Instagram Stories zie je meerdere inhaalmanoeuvres.

Photography: Jérôme Wassenaar

Ondertussen op social media…

Kangoeroe vs Solar Team Twente

Twee uur na de start sprong er een kangoeroe vlak voor RED Shift op de weg. Jan: “Toen ik de kangoeroe zag ben ik direct uitgeweken naar de rechterrijbaan. Het scheelde heel weinig!“. Alles kwam goed. Twee jaar geleden gebeurde dit trouwens ook.

Photography: Patrick Ooms

Door een klein technisch mankement hebben we heel even stil gestaan. Wel in een prachtige omgeving, zoals je op de foto ook kan zien. We hebben de storing in slechts 7 minuten verholpen!

Photography: Patrick Ooms

Photography: Patrick Ooms

De vierde plek

We eindigden de dag op een vierde plek. De website van Bridgestone World Solar Challenge laat de geografische locatie zien van de auto’s, daar staan de op de derde positie. Echter wordt de challenge op tijd gereden, en daarmee staan we dus op plek vier. Via het tabblad “results” is de officiële tussenstand terug te vinden. Hier zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. Op naar de rest van de week!

Feiten

Startpositie: 20
Plek in de race: 4
Geëindigd in: vlak na de controlstop bij Daly Waters
Gereden aantal kilometers: 595 km
Afstand vanaf Darwin: 595 km
Afstand naar Adelaide: 2427 km
Controlstops: Katherine en Daly Waters
Coureurs: Jan and Nicole
Weer: 37,4 graden, bewolkt met windkracht 2
Top 3: 1). Nuon Solar Team 2). Tokai University 3). Western Sydney Solar Team

Solar Team Twente bij NOS/VPRO

Dit jaar volg je ons Twentse studententeam samen met de andere twee Nederlandse teams op televisie bij VPRO en de NOS. Nog tot en met 14 oktober is zijn we elke dag te zien op NPO1 tijdens het programma “Oranje Boven, Down Under”. Vanavond is de uitzending om 20.15 uur.

Social media

Mis het niet! Beleef onze avonturen mee en volg ons op Twitter, FlickrInstagram en Facebook. Hier geven we jullie dagelijks 24/7 updates van de race.

Headerfoto: Jerome Wassenaar