Vijf maanden geleden is het voor zeventien studenten begonnen. Een avontuur met de ambitie wereldkampioen te worden, met een zelfgebouwde zonneauto. Na een uitgebreide sollicitatieprocedure was het in juni dan eindelijk zover, Solar Team Twente 2013 was een feit.

De zomermaanden stonden in het teken van een opstartfase. In september zijn we fulltime van start gegaan. Nu we twee maanden op weg zijn (de weg naar de finish in Adelaide) lijkt het me een mooi Tijdstip om mezelf kort voor te stellen, een mooi Tijdstip om kort te evalueren en een mooi Tijdstip om vooruit te kijken.

Voorstellen
Mijn naam is Jeroen Endhoven, teamleider van Solar Team Twente. Voordat ik aan het solarteam begon volgde ik de master Construction Management and Engineering aan Universiteit Twente.

Om optimaal te presteren is het belangrijk op zoek te gaan naar de kwaliteiten van zowel individuen als collectieven. Het samen laten komen van deze kwaliteiten van teamleden, maar ook zeker van partners (ondernemers, overheid, onderzoeksinstellingen en onderwijsinstellingen), zal één van mijn taken zijn. Iets waar ik erg veel plezier in heb en veel uitdaging uit haal.

Evalueren
Twee maanden op weg en heel veel ervaringen rijker. Het is fantastisch om met een groep gedreven, gemotiveerde, creatieve en ondernemende mensen samen te werken. De energie en het enthousiasme die dat losmaakt, maakt het nu al een onvergetelijke ervaring. Het samen laten komen van de verschillende disciplines is uitdagend en maakt het werk gevarieerd. De veelzijdigheid van technische en sociale aspecten en de overeenkomsten hiertussen geven het project voor mij een extra dimensie.

Na twee maanden kan ik namens het hele team zeggen dat de betrokkenheid van partners en oud teamleden als erg bijzonder wordt ervaren.

Vooruit kijken
Meedoen betekent de beste willen zijn! Dat is onze gedachte en inzet, de gedachte en inzet op de snelste tijd in de Challenger Class tijdens de race in oktober 2013. Om in deze klasse mee te kunnen doen moeten we een zonneauto ontwikkelen met vier wielen. Een grote verandering in de reglementen ten opzichte van de vorige edities van de World Solar Challenge. Zeker geen vervelende verandering omdat deze naast uitdagingen ook heel veel kansen biedt.

Wat nu voor ons ligt is een fantastisch avontuur, met heel hard (samen)werken, waarin we elkaar scherp blijven houden voor dat ene doel, de beste zijn!

Foto: ©Gijs Versteeg