Ordina

Company Description

Ordina is een ICT dienstverlener met ongeveer 2900 medewerkers en werkzaam in de Benelux.

Naast marktgerichte (business)consultancy en business solutions biedt Ordina ook (applicatie)beheerdiensten en een veelheid aan ICT-disciplines aan.

Met Ordina Smart Technologies begeeft Ordina zich op het speelveld van Internet of Things (IoT). Ordina Smart Technologies maakt innovatie toepasbaar en stelt deze ten dienst aan de mens: ICT maar dan voor mensen.
Ordina doet dit door verschillende oplossingen slim te combineren:

  • Sensoring – kunstmatige zintuigen
  • Wearables  – draagbare technologie
  • Robotica – programmeerbare machines
  • Augmented reality (AR) – werkelijkheid met digitale toevoegingen
  • Virtual reality (VR) – een andere virtuele wereld dan waar je fysiek bent
  • Machine 2 machine – communicatie tussen voorwerpen (internet of things)

Binnen het werkgebied van nieuwe technologieën als AR, VR en vele smart sensors gaan de ontwikkelingen enorm snel. Deze nieuwe technologieën hebben in korte tijd een grote invloed op het dagelijks leven van mensen.

Energy & Utilities is een belangrijk werkgebied voor Ordina. Specialisten met domeinkennis, gespecialiseerde sales en medewerkers van Ordina Smart Technologies werken nauw samen om voor en met de klant tot innovatieve oplossingen te komen.

De link tussen Solar Team Twente en Energy is evident. Ordina realiseert voor Solar Team Twente een “point of interest map” om bijvoorbeeld de ligging van wildvensters en overnachtingsmogelijkheden vast te leggen. Ook wordt er sensordata verwerkt van bv weerstations. Deze informatie wordt in verband met de beperkt beschikbare communicatiecapaciteit op efficiënte wijze verstuurd naar de auto van de teamleiding om beslissingen te nemen.