Dronewatch

Company Description

Tijdens elke editie van de zonnerace worden de verrichtingen van Solar Team Twente gedocumenteerd door een mediateam, bestaande uit fotografen en videomakers. Dit jaar wordt daar voor het eerst een drone-operator aan toegevoegd, in de persoon van Wiebe de Jager van Dronewatch. Wiebe zal waar mogelijk en in lijn met de voorwaarden van de wedstrijdorganisatie en de Australische regelgeving de Red Shift en het team eromheen vanuit de lucht gaan filmen en fotograferen. Ook verzorgt hij 360º opnamen, die een unieke blik achter de schermen opleveren.

Gearte Nynke Noteboom, communicatiemanager van Solar Team Twente: “Ons team verlegt de grenzen van de techniek. Wiebe de Jager van Dronewatch doet dit ook en past daarom daarbij goed bij ons vooruitstrevende team. We kijken ernaar uit dat zelfs de beelden van de race op een vernieuwende manier worden vastgelegd!”

Wiebe de Jager van Dronewatch: “Ik ben trots op het feit dat Solar Team Twente mij gevraagd heeft om de dronebeelden en 360º opnamen te verzorgen tijdens de race. Het zal een intensieve periode worden, waarin veel gevraagd wordt van zowel piloot als apparatuur. De omstandigheden zijn immers extreem en je moet tijdens de race steeds heel snel schakelen. Bovendien moet er goed gecoördineerd worden met zowel het mediateam als met het gehele konvooi.”